Guardians of The Galaxy Vol. 2 || Moview Review/Филмово Ревю

Satsura
Satsura
в NEXT TV Публикации: 29
Guardians of The Galaxy Vol. 2 беше един от най-очакваните ми филми, само защото първите Guardians са великолепни, а вторите са били заснети от същия режисьор James Gun и със същия състав.След като изгледах втората част, мога уверено да кажа, че тя не засрами своя оригинал, но може ли да се смята равна на него, или дори по-добра?
Guardians 2 са направени на същото голямо ниво на което е и първата част, те са много зрелищни и смешни, и като цяло по-мащабни и трогателни. Тук има всичко каквото трябва да има за Звездния Лорд и неговите приятели, много хумор, космически битки, невероятни екшън сцени и разбира се, музиката от 70-те, и както винаги камео на Стан Ли, и патицата Говърд.
Guardians of The Galaxy Vol. 2 това не е революционен сикуъл, като Терминатор 2 или Predators, това е просто още една порция приключения във вече познатия ни стил. Може, например, да го сравним с новия епизод на ваш любим сериал, който не е по-добър, но нито по-зле от предишния, просто той не е пръв.
Все пак оригиналната картина на James Gun, беше невероятна изненада за нас, преди четири години, никой не знаеше какво да чака от филма за малко известните герои на Марвел, като говорещия енот и не толкова говорещото дърво. Авторите на Guardians веднага ни дават това което очакват от тях, а именно едни Космически Пирати.
Да паралелите между двата филма на Дисней, са доста, космическите пичове наистина си приличат с екипажа на Черната перла, a енота Рокет с неговите дела ме караше да си спомня за любимия ни капитан Джак.
Дори Питър Куил ни напомня на Уил Търнър, който намери изгубения си баща, при това не така както го очакваше той. James Gun не ни измами казвайки, че най-важната тема във филма ще е семейството, тя буквално се хвърля в очите ни и докосва тя не само Звездния Лорд, но и всеки от стражите.
Гамора започва да се разбира със сестра си Небула, Рокет е практически баща за мъничето Грут, дори и Дракс, който беше разкрит много зле в първата част и изглеждаше дори малко излишен, получи своя забавна и трогателна линия.
Персонажите в сикуъла станаха повече, паралелните линии също, към актьорския състав се присъединиха такива звезди като Курт Ръсел, и Силвестър Сталоне, а във камеото се появи дори Дейвид Хаселхов.
Имах такова чувство, че на Гън му е все по-сложно и по-сложно да измисля на всеки нов персонаж негови забавни фрази и разкрития. И разбира се, от време на време сценария се пропуква тук-там. Това е особено забележимо в диалозите и шегите, понякога това става чак нетърпимо защото шегите не са от типа както при Дедпул, а именно ученически слаб хумор, такива моменти просто могат да ви направят лошо впечатление от първата половина на филма.
Доста по-добре обаче се получиха сцените където хумора се поражда от самото действие, като пример мога да приведа буквално всеки епизод който е посветен на малкия Грут, той почти не говори, но всичко което прави той и толкова умиляващо и смешно, че просто нямах търпение за следващата сцена.
Е във Guardians vol 2 я няма тази нотка на нещо ново, която ни караше да крещим от кеф, но това е грамотно и качествено продължение, мащаба е по-голям, героите са разкрити по-добре, а запомнящи се сцени биха стигнали и за още няколко филма.

Moят вердикт е такъв, че ако обичате галактически сражения, стопяващ гласните струни смях и хубава картина този филм ще заслужава вашето внимание
    No results for this poll
Влез с профила си или се регистрирай, за да коментираш.