Final Fantasy XV Review

Satsura
Satsura
редактирано December 2016 в Видео игри Публикации: 29
Ревюто можете да го гледате и на канала ми в YouTube:



Final Fantasy XV отваря своите врати за новото поколение геймъри , така че и те да се насладят на магическия свят на последната фантазия.
Като човек който не се е задълбочавал в нито една от поредиците на играта , аз имах свеж поглед върху нея , което ми предостави възможността да я съдя не по предшественичките ѝ , а по самия jRPG жанр.
Сюжетът на играта е доста плосък,особено във втората половина на играта.
Виждаме света през очите на принц който трябва да превъзмогне тийнейджърските си пориви и да порасне в един мъдър владетел, като си пробива път през ордите на Нифелхайм,вражеската фракция окупираща столицата на Люцис – Инсомния.
И без да се задълбочавам в подробностите на сюжета , ще отделя няколко думи за да ви помогна да придобиете по-ясна представа за самия свят на играта,създателите „Square Enix” направиха впечатляващия двучасов CGI филм “Kingsglave” и също така пет серийно аниме което ни показва по един доста добър начин спътниците на принц Ноктис.
В общи думи минуса на играта е в историята ѝ,която ни се влива като каша на големи порции.
А сега да си поговорим за огромния плюс , това безспорно са компаньоните на Ноктис , те вдъхват живот в цялостното преживяване в играта , като дори поведението им зависи изцяло от начина ни на игра.
Ще прекарате повечето време с тези персонажи и повярвайте ми ще се влюбите в тях.Техните роли са разпределени доста канонично, като Игнис е мозъка на отбора той ни съветва как да постъпим в битка или дали изобщо да предприемаме контакт с доста превъзхождащ ни противник , също така обича да кара луксозната ни кола Регалия , в която ще прекарате повечето време пътувайки в отворения свят.
Гладио е мускула той има много силен характер който ни настървява по време на битка.
Промпто от друга страна е харизматичният комик,който разведрява дори и най-нажежената обстановка.
И тримата персонажи се допълват взаимно , което ни засмуква все повече и повече в този магически свят.
Прекарах в играта повече от 100 часа и все още срещах нови видове NPC-та , което ме подтикваше да продължавам да играя още и още.Отвореният свят е невероятен,пълен с живот и тласкащ за изследване, понякога просто се спирах за да огледам местната забележителност или да приема нов контракт за лов на огромно чудовище , което тероризираше местното население.
Бих могъл да сравня играта с неповторимия свят на Witcher , играта е направена с много желание и страст, музиката е просто идеално подбрана.
От прехода на самата игра зависи дали ще настръхнете когато влезнете в битка или ще изследвате невероятния свят на Иос . Битките са динамични , но понякога хаотични.
Враговете са предсказуеми , но въпреки това голямото им разнообразие не ни дава да се отпуснем и за миг.
Изглежда ли , че играта е била в разработка 10 години? – не.
Струва ли си да се потопим в света на играта? – да.
Това безспорно е една от най - детайлизираните игри в днешно време и тя наистина заслужава вниманието Ви.
Благодаря за вниманието.
Post edited by Satsura on

Коментари

 • VeRush
  VeRush
  Публикации: 263
  Две неща.
  1. Kingsglave също е аниме, точно като ONA-та Brotherhood.
  Терминът просто означава японска анимация.
  2. Историята според мен не е минус.
  Ако не друго си свършва работата да създаде интересен конфликт, което е достатъчно за open world игра.
  И да не е особено оригинална поддържа любопитството, а в няколко момента дори може да мине за добра.
  Т.е. минусите са в недостатъците и, а не че е един голям негатив.
  Начинът на предаването може да е тромав, но е и стандартен за жанра.
 • Satsura
  Satsura
  Публикации: 29
  Благодаря за това , че си прочел(а) това което съм написал.
  Историята беше интересна,но некомфортното беше в това , че създателите на играта не се погрижиха да е самостоятелно изградена.Преди началото на играта аз изгледах филма(Anime) "Kingsglave" и "Brotherhood" и за това имах по-ясна представа за играта и за историята която директно се опира в тези приквели. За човек който не ги е изгледал преди игровия процес ще е по-сложно да вникне в историята и да я следи , особено във втората и половина.
 • VeRush
  VeRush
  редактирано December 2016 Публикации: 263
  Де да знам, аз не съм гледал Brotherhood и някак не ми се струва задължителен. Вярно събитията от Kingsglave в играта идват малко накъсани, но мисля че общата картина става достатъчно ясна и без филма.
  Обратното - много хора, които гледаха Brotherhood без да правят връзка с бъдещата игра - като самостоятелно фентъзи заглавие го скъсаха от критика, особено телепортацията с мечовете и въобще битките.

  Имаше някаква новина, че през 2017-та ще има update-на играта, който щял да добави сцени и филмчета, с които да се пооправят сюжетните дупки и липсващите или претупаните моменти.
  С други думи, човек в днешно време не трябва да си купува игра, особено такава масивна, още при излизането, защото вечно ги пускат недовършени...не само в техническо отношение, но и като съдържание.
  Друга кофти мода е добавянето на отдавна планирани или обещани неща с DLC-та.

  Аз обаче не съм на загуба, защото гледам как някой друг играе FF XV по YouTube ;))), както и стриймовете на Слави.
  Post edited by VeRush on
 • Satsura
  Satsura
  Публикации: 29
  Както казах и в ревюто играта е претърпяла много изменения за тези 10 години разработка, но въпреки това аз мисля , че те направиха нещо изящно и нестандартно за днешния гейминг. И много студии имат какво да научат от тази игра.



  Тук можеш да видиш самото ревю с геймплей ако желаеш :)
Влез с профила си или се регистрирай, за да коментираш.